Vlak Lustig letos proběhne ve znamení záchrany

IMG_5939Nádraží Praha-Bubny letos opět ožije úspěšným divadelním představením adaptace novely Arnošta Lustiga Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou. Představení se odehraje ve dnech od 25. do 31. srpna v rámci XVII. ročníku mezinárodního festivalu česko-německo-židovské kultury Devět bran 2016.

Vlak Lustig nese v tomto roce podtitul „Vlak záchrany“ a v rámci doprovodných programů připomene české veřejnosti nepříliš známou událost z období druhé světové války, záchranu 30 tisíc evropských Židů v čínské Šanghaji. Díky bezvízové politice čínské vlády našly bezpečné útočiště tisíce Židů z Evropy, včetně 450 československých Židů. Význam této historické události nejlépe charakterizují slova pozdějšího prvního prezidenta státu Izrael Chaima Weizmannna pronesená v roce 1936 – tedy přesně před 80 lety – na adresu Číny: „Zdálo se, že svět je rozdělen na dva: Ten, kde Židé žít mohou a ten, kam nemohou vstoupit.”

Vlak Lustig stejně jako v minulých čtyřech letech uvede unikátní divadelní představení dramatizace textu Arnošta Lustiga Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou. Dohromady bylo odehráno za poslední čtyři roky s nebývalým zájmem veřejnosti přes sedmdesát představení v České republice, na Slovensku a v Polsku.

Partnery Vlaku Lustig jsou České dráhy, a.s. a ČD Telematika, a.s., ČD CARGO, a.s., Český rozhlas, Česká televize a vydavatelství CNC.

Vstupenky na představení Vlaku Lustig, které je tradičně zdarma, je možné rezervovat na emailové adrese: vlak-lustig@seznam.cz nebo prostřednictvím společnosti Ticketportal na www.ticketportal.cz.

Bližší informace naleznete na www.vlaklustig.cz.

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Novinky. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.